Weektocht Nederlandse en Duitse eilanden op de Zephyr

Periode: Vrijdag 27.04.2018 (ca. 20.00 uur) vanuit Harlingen tot vrijdag 04.05.2018 (ca. 16.00 uur) naar Wilhelmshaven (DU).

Omschrijving:
Een week zeilen van Harlingen naar Wilhelmshaven; een reis langs de Nederlandse en Duitse eilanden met mogelijk een bezoek aan Helgoland. Wij verwachten u op vrijdagavond 27 april vanaf 20.00 uur in de haven van Harlingen. De bemanning leidt u rond over het schip en toont u uw hut. Zodra iedereen gearriveerd is, vertelt de schipper u iets over het schip, de boordregels en bespreken we de route waarbij de wind en het getij grotendeels de koers bepalen.

Een mogelijke route kan zijn:

Zaterdag, voor de trossen los gaan, geeft de bemanning uitleg over het reilen en zeilen en krijgt u zeilinstructies. We zetten zeil voor een bezoek aan Terschelling; één van de bekendste Nederlandse Waddeneilanden. Terschelling; het eiland van de roemruchte Brandaris, het Groene Strand, Oerolfestival, de 12 dorpen en ongerepte natuur.

Zondag vertrekken we voor een overtocht naar het Duitse eiland Borkum. We zeilen over de Noordzee langs Ameland en Schiermonnikoog naar de haven van Borkum ten zuiden van het eiland. U zult ervaren dat de sfeer op het Duitse eiland anders aanvoelt maar zeker niet onderdoet aan die van de Nederlandse eilanden.

Maandag van Borkum naar Nordeney. De grote haven van dit eiland heeft een goed restaurant met prachtig uitzicht over de zee. Tip: huur een fiets en bezoek één van de musea, geniet van de bijzondere flora en fauna of maak een fietstocht naar de vuurtoren van het eiland.

Dinsdag maken ons op voor de oversteek van Nordeney naar Helgoland; een overtocht waarbij wij dag en nacht doorvaren. Bijzonder en avontuurlijk om dit eens mee te maken Helgoland, een eiland dat tot de verbeelding spreekt; hoge, roodkleurige krijtrotsen, veel vogels en zeehonden. Door de warme golfstroom heeft Helgoland een mild klimaat. Maak een wandeling vanaf de vuurtoren over de Klippenrandweg langs de ‘Lange Anna’; een rotsformatie met zeekoeten, alken, meeuwen en soms zelfs een jan van Gent. Verder vindt u hier leuke winkeltjes en galerieën waar u belastingvrij kunt shoppen.

Donderdag begint het laatste deel van onze weekreis, de overtocht naar Wilhelmshaven. Als het mogelijk is, maken we nog een korte tussenstop op Wangerooge. Vrijdag, rond lunchtijd komen we aan op onze eindbestemming Wilhelmshaven. U overnacht aan boord van de schoener Zephyr in een hut voor 2 of 4 personen. De Zephyr is een zeewaardig schip met 9 hutten, een sfeervolle salon, 2 toiletten en 2 douches. Verder vindt u aan dek een ruime kuip met voldoende zitruimte om heerlijk te relaxen en om te genieten van alles om u heen.

Inclusief:

7 overnachtingen aan boord, volpension (om de beurt koken, afwassen) koffie, thee, havengeld, reisinformatie, dekbedden en eindschoonmaak.

Exclusief:
Frisdrank en alcoholische drankjes (deze zijn aan boord tegen een redelijke prijs verkrijgbaar).

Prijzen:
2 personen in 1 hut: 660,00 Euro p.p.
3 personen in 1 hut: 560,00 Euro p.p.
De beschreven reis kan afwijken vanwege de wind, weersvoorspellingen en het getij.
Wilt u een hut voor 1 persoon? Dit kan tegen meerprijs en na overleg.
Minimaal 10 personen