Frankrijk/Kanaaleilanden

Eén keer in de vier jaar zeilen we naar Frankrijk waar we de mooie havenstad Brest aandoen. Deze mooie plaats is dan het middelpunt van SAIL Brest.

De stad Brest: De haven- en marinestad Brest ligt op 29 km ten zuiden vanLe Conquet en Pointe Saint- Mathieu., aan de noordoever van de Rade de Brest, een baai die slechts door de nauwelijks 2 km brede en 6 km lange Goulet de Brest, met de zee in verbinding staat. De baai is in haar geheel een natuurlijke haven. Tot de havenwerken die de grootste bezienswaardigheid van de stad zijn, behoren de jachthaven, die het dichtst bij de monding van de Elorn in de baai ligt, de handelshaven, één van de belangrijkste van Frankrijk, en de marinehaven, die onder de oorlogshavens van Frankrijk, op de eerste plaats staat.

Tijdens onze reis van en naar Brest zeilen we met groepen naar de Engelse Kanaaleilanden. Dagelijks doen we één van deze eilanden aan. De Kanaaleilanden moet je in je leven hebben gezien. Naast de mooie plaatsen is de natuur adembenemend mooi.De Kanaaleilanden: Historisch zijn ze het laatste overblijfsel van het Hertogdom Normandië, waardoor Engeland in 1066 werd geannexeerd en dat later de gebieden op het vasteland aan Frankrijk verloor. De eilanders zeggen dan ook graag: “Wij horen niet bij Engeland. Engeland hoort bij ons!” De Koningin van Engeland is er staatshoofd in haar hoedanigheid van Hertogin van Normandië